Veel Gestelde Vragen

We bieden twee mogelijkheden: De PCR Coronatest, de antigenen Abbott Sneltest (neus swab) en het combi pakket bestaande uit de PCR Coronatest + antilgenen sneltest.

De PCR Coronatest is een afname via de neus- en keelswab. Daarna gaat de afname naar ons RIVM gevalideerd laboratorium en daarna volgt de uitslag. Indien U bij Reizigersadvies Delfshaven voor 12:00 uur een PCR Coronatest laat afnemen, dan krijgt U dezelfde avond voor 23:00 uur de uitslag per mail. Dit geldt ook op zaterdag. Bij een negatieve uitslag ontvangt U automatisch het officiële reiscertificaat in het Engels ondertekend door BIG geregistreerde arts

In de meeste landen is de vereiste dat U een PCR Coronatest doet en daarvan bij een negatieve uitslag een officieel reiscertificaat kunt tonen. Check zelf vooraf eerst goed wat de aankomst- en vertrekbepalingen zijn van uw reisbestemming. U bent hier zelf voor verantwoordelijk.

Vaak wordt bij het inchecken van uw vlucht reeds gevraagd om uw Corona reiscertificaat. Het zorgdragen van uw correcte reisdocumenten en de juiste Corona testen is uw eigen verantwoordelijkheid. Reizigersadvies Delfshaven kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Wij werken met GGD/RIVM en CE gevalideerde testen. Dit geldt voor de PCR Coronatest als de antigenen Abbott sneltest. Geen enkele test wereldwijd is 100% betrouwbaar. Gemiddeld dient u rekening mee te houden dat de nauwkeurigheid tussen de 95 en 99% ligt.

Ja, wij geven dagelijks rond 22.00 uur van alle testlocaties de positieve testgevallen door aan de GGD. De GGD behoort in de dagen daarna bron- en contactonderzoek te doen. Tevens dient u na een positieve test 10 dagen thuis in quarantaine te verblijven. Daarna, wanneer u klachtenvrij bent, kunt u zich weer vrij bewegen. Nadat we uw positieve testen hebben doorgegeven is het aan de GGD om een vervolgactie te doen. Uit ervaring weten we dat de GGD door enorme drukte soms achterloopt en u daardoor geen contact zult hebben. Nogmaals hier hebben wij geen invloed op.

Iedereen kan zich bij ons laten testen. Via deze website kunt U een beschikbare datum en tijd reserveren. U kunt daarna online via iDeal betalen. Ter plaatse kunt U ook contant betalen of pinnen. Telefonisch afspraak maken via whatapp 06 181 778 40 is ook mogelijk.
Na de test ontvangt U per sms en beveiligde email de uitslag. U kunt niet op de uitslag wachten.

• Online kan een testafspraak gemaakt worden op de locatie.
• Telefonisch is ook mogelijk.
• Na de test ontvangt U per mail de uitslag. U kunt niet op de uitslag wachten.

De testen worden afgenomen op de locatie Mathenesserlaan 500 3023 HL Rotterdam. Online kunt u een afspraak maken.

Annuleren is mogelijk echter hieraan zijn kosten verbonden.
Afspraken dient U minmaal 24 uur vann te vorente annuleren zonder kosten.
Indien U een afspraak wilt wijzigen kunt U een email sturen naar corona@reizigersadviesdelfshaven.nl
Bij niet verschijnen zonder berichtgeving zijn wij genoodzaakt €50,00 administratiekosten te berekenen.

Bij een negatieve uitslag ontvangt U automatisch het officiële reiscertificaat in het Engels ondertekend door BIG geregistreerde arts
U ontvangt de uitslag per sms en beveiligde e-mail. Uw uitslag komt samen met het bijbehorende (reis)certificaat. Indien u geen sms heeft ontvangen of u kunt uw email niet openen neemt u dan contact op met 06 181 778 40

De uitslag van de sneltest krijgt U binnen 30 minuten nadat U bent getest per mail. U kunt niet op de uitslag wachten. Dit geldt uitsluitend voor de sneltest en niet voor de PCR Coronatest. Bij de PCR Coronatest geldt voor 12.00 uur getest dezelfde dag voor 23.00 uur uitslag. Indien U na 12:00 uur de PCR Corona test laat afnemen, dan ontvangt U de volgende dag voor 23.00 uur de uitslag. Dit geldt ook op zaterdag.

Indien u een klacht heeft of een aanmerking wenst te maken. Dan verzoeken wij u deze klacht of aanmerking te mailen via corona@reizigersadviesdelfshaven.nl onder vermelding van uw ordernummer, testlocatie, naam en telefoonnummer. Graag in korte bewoordingen aangeven wat uw klacht is. Binnen 5 werkdagen zullen wij uw klacht in behandeling nemen en zult u daarna van ons een reactie ontvangen.

Ja, kinderen jonger dan 12 jaar kunnen ook getest worden. Hiervoor dient U ook online een afspraak te maken.

Als de uitslag van de test negatief is, dan zijn er geen virusdeeltjes bij U aangetroffen. Dus U kunt vrij bewegen. U moet U wel aan de regels blijven houden die voor alle Nederlanders gelden: blijf op 1,5 meter afstand van mensen die niet bij u in huis wonen, was regelmatig uw handen en hoest en nies in uw elleboog. Krijgt U opnieuw klachten of andere klachten die passen bij corona? Dan kunt U zich opnieuw bij ons laten testen.

Landen hanteren verschillende eisen met betrekking tot de geldigheid van een PCR-test. Meer informatie kun je vinden op deze reisadvies-pagina. Controleer ten allen tijde de specifieke eis voor uw bestemming. Zo voorkomt u dat u met een verlopen verklaring aankomt. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Dit geldt ook voor de testmethode die nodig is.